top of page

Vseki Den (Bulgarie)

Първото брачно предложение от космоса.


На 14 февруари 2013 г. 35-годишен французин ще бъде първият човек, който ще направи сватбено предложение на приятелката си от космоса на височина 30 километра над Земята, предаде сайтът на компанията ApoteoSurprise, цитиран от bTV.


Космическият полет на спeциалния балон ще бъде изцяло заснет - от старта до пристигането на любовното послание в стратосферата.


Французинът Себастиян e заплатил за странната си приумица 4990 евро на френската компания ApoteoSurprise със седалище в Дисниленд-Париж. Фирмата е специализирана в романтични и зрелищни венчавки в Града на любовта. Сватбеното предложениe ще бъде направено в Деня на влюбените - Свети Валентин.


Снимка на двойката и надписът "Ванеса, ще се омъжиш ли за мен?" ще бъдат закачени за гигантски балон с хелий. Той ще бъде пуснат в небето от професионалисти. Балонът ще бъде оборудван с видеоапаратура.


След 2-3 часа любовното послание ще достигне височина 30 километра. Последните кадри от апаратурата ще показват сферата на земното кълбо в далечината.Балонът ще се спука, ще се отвори парашут, който ще достави снимачната техника на Земята. А кандидат-женихът ще покаже клипчето на възлюбената, която ще стане първата дама, получила предложение за венчавка от космоса.


Добави коментар


bottom of page