top of page

Top Info (Bosnie-Herzégovine)


Ideja za najluđu prosidbu: Ljubav koja seže sve do Mjeseca uskoro će postati stvarnost.


Od 2022. godine, moći ćete da zaprosite ruku voljene osobe dok letite iznad Mjesečeve površine i slušate melodiju „Fly Me to the Moon” Frenka Sinatre. Let u svemiru u trajanju od sedmicu dana odvijat će se u posebnoj kapsuli, tako da će zaljubljeni par moći da uživa u samoći.


Agencija ApoteoSurprise, specijalizirana za organizaciju ekstravagantnih prosidbi, uvodi u svoju ponudu sasvim novu uslugu po cijeni od 125 miliona eura, koja pruža mogućnost svim prinčevima 21. vijeka da zaprose ruku voljene osobe u toku leta iznad Mjeseca. Ljubav koja seže sve do Mjeseca uskoro će postati stvarnost, a cilj pariske agencije je da „sprovede najluđu i najneobičniju prosidbu u toku proteklih 13,8 milijardi godina”.


Od marta 2022. svaka osoba koja je zaljubljena i bogata moći će da rezervira kompletno organiziranu uslugu i da pet mjeseci kasnije uživa u programu koji podrazumijeva:


– Fizički trening i inicijalnu tehničku obuku u trajanju od dvanaest sedmica.


– Polijetanje, na dan D, iz Svemirskog centra „Kenedy” u blizini rta Carnival na Floridi.


– Puštanje melodije „Also sprach Zarathustra, Op.30” Richarda Straussa u slušalicama zaljubljenog para u kosmosu, u trenutku kada se osjete prvi znaci bestežinskog stanja.


– Dolazak u Mjesečevu orbitu tri dana kasnije i prelijetanje nad površinom Zemljinog satelita na visini od samo 200/300 kilometara.


– Prekid svake komunikacije sa Zemljom tokom tridesetak minuta dok kapsula nadletjet će skrivenu stranu Mjeseca.


– Puštanje pjesme „Fly Me to the Moon” Frenka Sinatre na polovini leta u orbiti, kada će prosac moći da zatraži ruku voljene osobe (vjerenički prsten je sakriven u njegovom kombinezonu) daleko od svakog oblika života.


– Spektakularni izlazak Zemlje nad Mjesečevim kraterima i povratak nazad tokom četiri dana, prije vraćanja u atmosferu i konačnog slijetanja.


Putanja kapsule bit će slična putanji koju je ispisala kultna misija Apolo 8, 1968. godine. Kapsula, koja će moći da postigne brzinu od 38.000 km/h, bit će opremljena sistemom od osam kamera, kako bi se zauvijek zabilježilo spektakularno stupanje odabranog para u historiju kosmičkog i… ljubavnog osvajanja!


bottom of page