MK Vesti (Macédoine)


Запросување над Месечината – Скап и романтичен гест.


Агенцијата “ApoteoSurprise” во 2022. година воведува можност за свршувачка над Месечината, која ќе чини астрономски 125 милиони евра.


Во соопштението на агенцијата се наведува дека секое лице кое е заљубено и богато, ќе може да резервира комплетно организирана услуга, но дека пред тоа ќе мора да мине физички тренинг и техничка обука во траење од 12 недели.


Љубовта која достигнува се до Месечината наскоро ќе стане реалност, а целта на париската агенција е да “спроведе најлуди и најнеобични свршувачки во историјата”.


Ќе се полетува од Кејп Канаверал на Флорида, а пристигнувањето во орбитата на Месечината е планирано за три дена по полетувањето, се наведува во соопштението. Се прекинува секаква комуникација со Земјата во текот на 30 минути, додека капсулата ја надлетува скриената страна на Месечината.


Со звукот на песната “Fly Me To The Moon” од Френк Синатра, момчето ќе може да ја побара раката на својата сакана, со свршувачки прстен сокриен во неговиот комбинезон, далеку од сите облици на живот.


Потоа следи спектакуларно набљудување на кратерите на Месечината и враќање назад во тек од четири дена.


Патувањата во капсулата ќе бидат слични на патувањата на мисијата Аполо 8 во 1968. година. Капсулата, која ќе може да достигне брзина до 38.000 километри на час, ќе биде опремена со систем од осум камери.


ApoteoSurprise

101 rue de Sèvres

75006 Paris

06 03 15 37 06

7j /7 de 10h à 23h

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Pinterest Icon

Mentions Légales - CGV - SARL au capital de 10.000 euros - SIRET 482 226 909 00026 - RCS Paris B 482 226 909 - Assurance RCP Hiscox n° HA RCP0230415
Copyright © 2006-2020 ApoteoSurprise, Tous droits réservés, Concept et scénarios déposés, Marque déposée INPI n° 043329077