top of page

Idei de Afaceri (Roumanie)

Scenarii de cerere in casatorie.


In conditiile in care cea mai mare parte a femeilor se declara deceptionate de felul in care au fost cerute in casatorie, un tanar francez ofera pe piata declaratii de dragoste sau cereri in casatorie iesite din tipic. El si-a creat astfel o profesie inedita, aceea de inventator de cereri in casatorie, arata cotidianul "Le Figaro", in contextul comercial-romantic-ludic al Zilei Indragostitilor, "Valentine's Day".


"Fac parte dintre acele femei care, in secret, sunt deceptionate de cererea in casatorie", marturiseste o tanara britanica pe un forum consacrat acestei tematici. Un studiu realizat la sfarsitul anului 2013, prezentat de cotidianul "Daily Mail", a demonstrat, intr-adevar, ca 33% din englezoaice sunt nesatisfacute de cererea in casatorie din partea iubitului, oricat de tandra sau draguta s-a dorit a fi aceasta, nefiind de acord de cele mai multe ori nici cu locul, nici cu momentul ales. Un sfert din participantele la studiu s-au aratat frustrate de alegerea inelului, iar jumatate au fost enervate de prea conventionala ingenunchere.


Pentru a preveni asemenea deziluzii, Nicolas Garreau, de formatie inginer aeronautic, a avut ideea de a crea in 2006 mica sa intreprindere specializata in scenarii de cerere in casatorie. Botezata "Apoteo Surprise", compania franceza isi propune serviciile unei puneri in scena amoroase "demne de un basm cu zane", pentru a face din acest "moment exceptional, un moment de neuitat". "Este o meserie inventata piesa cu piesa. Propunem 30 de scenarii, de la ploaia de trandafiri pe Pont des Arts, la limuzina, mergand pana la un spectacol de avioane de vanatoare", explica tanarul om de afaceri.


Francezii, adepti ai cererii "clasice"


In Franta, un barbat din trei ar cere mana viitoarei sotii intr-un cadru intim, legat de viata cuplului lor. O cerere care poate parea clasica, dar care este departe de a le deceptiona pe tinerele frantuzoaice. "Mi-a cerut mana cu ocazia unei cine acasa. Singura mica originalitate: inelul era ascuns in tort", marturiseste Marion, o tanara sotie de 27 de ani. "Nu mi-ar fi placut ca acest lucru sa se petreaca in public. Este un moment important, dar care nu are nevoie de o punere in scena desprinsa dintr-o comedie romantica", adauga ea.


Dar compania are destui clienti indragostiti, pe care ii ajuta sa-si surprinda iubitul sau iubita cu eleganta si originalitate, fie ca este vorba de o declaratie de dragoste, o cerere in casatorie, o reinnoire a juramintelor, o aniversare, o seara romantica sau orice alta ocazie de suflet.


De la lansare, compania a organizat peste 1200 de declaratii de dragoste.


Marian Curelaru


bottom of page