top of page

Faktor (Bosnie-Herzégovine)


Prosidba iznad mjeseca koštat će "samo" 125 miliona eura.


Od 2022. godine moći ćete zaprositi voljenu osobu dok letite iznad Mjeseca i slušate "Fly Me to the Moon" Franka Sinatre.


Let u svemiru u trajanju od sedam dana odvijat će se u kapsuli, tako da će zaljubljeni par moći uživati u samoći.


Agencija ApoteoSurprise, specijalizirana za organizaciju ekstravagantnih prosidbi, uvodi u svoju ponudu ovu sasvim novu uslugu po cijeni "sitnica", od 125 miliona eura. Cilj agencije je da "organizira najluđu i najneobičniju prosidbu u proteklih 13,8 milijardi godina".


Od marta 2022. moći će se rezervirati kompletna usluga i pet mjeseci poslije uživati u programu koji podrazumijeva fizički trening i inicijalnu tehničku obuku u trajanju od 12 sedmica.


Polijetanje je iz Svemirskog centra "Kennedy" u blizini rta Cannaveral na Floridi, uz puštanje melodije "Also sprach Zarathustra, Op.30" Richarda Straussa u slušalicama zaljubljenog para u trenutku kada se osjete prvi znaci bestežinskog stanja.


Dolazak u Mjesečevu orbitu je tri dana poslije i prelijetanje nad površinom Mjeseca na visini od 200/300 kilometara, kao i prekid svake komunikacije sa Zemljom tokom 30 minuta dok kapsula nadlijeće skrivenu stranu Mjeseca. Tu je i puštanje pjesme "Fly Me to the Moon" Franka Sinatre na polovini leta u orbiti kada će prosac moći zatražiti ruku voljene osobe daleko od svakog oblika života.


bottom of page