top of page

Ekspres (Serbie)


OD 2022: Prosidba iznad Meseca za 125 miliona evra.


Od 2022. godine, moći ćete da zaprosite ruku voljene osobe dok letite iznad Mesečeve površine i slušate melodiju „Fly Me to the Moon” Frenka Sinatre. Let u svemiru u trajanju od nedelju dana odvijaće se u zasebnoj kapsuli, tako da će zaljubljeni par moći da uživa u samoći.


Agencija ApoteoSurprise, specijalizovana za organizaciju ekstravagantnih prosidbi, uvodi u svoju ponudu sasvim novu uslugu po ceni od 125 miliona evra, koja pruža mogućnost svim prinčevima 21. veka da zaprose ruku voljene osobe u toku leta iznad Meseca. Ljubav koja seže sve do Meseca uskoro će postati stvarnost, a cilj pariske agencije je da „sprovede najluđu i najneobičniju prosidbu u toku proteklih 13,8 milijardi godina”.


Od marta 2022. svaka osoba koja je zaljubljena i bogata moći će da rezerviše kompletno organizovanu uslugu na veb-sajtu www.proposeinparis.com i da pet meseci kasnije uživa u programu koji podrazumeva:


– Fizički trening i inicijalnu tehničku obuku u trajanju od dvanaest nedelja.


– Poletanje, na dan D, iz Svemirskog centra „Kenedi” u blizini rta Kanaveral na Floridi.


– Puštanje melodije „Also sprach Zarathustra, Op.30” Ričarda Štrausa u slušalicama zaljubljenog para u kosmosu, u trenutku kada se osete prvi znaci bestežinskog stanja.


– Dolazak u Mesečevu orbitu tri dana kasnije i preletanje nad površinom Zemljinog satelita na visini od samo 200/300 kilometara.


– Prekid svake komunikacije sa Zemljom tokom tridesetak minuta dok kapsula nadleće skrivenu stranu Meseca.


– Puštanje pesme „Fly Me to the Moon” Frenka Sinatre na polovini leta u orbiti, kada će prosac moći da zatraži ruku voljene osobe (verenički prsten je sakriven u njegovom kombinezonu) daleko od svakog oblika života.


– Spektakularni izlazak Zemlje nad Mesečevim kraterima i povratak nazad tokom četiri dana, pre vraćanja u atmosferu i konačnog sletanja.


Putanja kapsule biće slična putanji koju je ispisala kultna misija Apolo 8, 1968. godine. Kapsula, koja će moći da postigne brzinu od 38.000 km/h, biće opremljena sistemom od osam kamera, kako bi se zauvek zabeležilo spektakularno stupanje odabranog para u istoriju kosmičkog i… ljubavnog osvajanja!


O agenciji ApoteoSurprise: ApoteoSurprise, sa sedištem u Parizu, agencija je specijalizovana za organizaciju spektakularnih i originalnih prosidbi. Agencija, koju je 2006. godine osnovao Nikola Garo (Nicolas Garreau), inženjer aeronautike po obrazovanju, predlaže na svom veb-sajtu www.proposeinparis.com 30 romantičnih, kompletno organizovanih scenarija, među kojima je dolazak Pepeljugine kočije sa čarobnom cipelicom, kiša od 1000 ruža koja pada na jahtu tokom večere i krstarenja, slanje goluba-pismonoše na adresu voljenog bića, vožnja limuzinom i postavljanje svetleće ljubavne poruke u podnožju Ajfelove kule, ili pak unajmljivanje vazdušne patrole koja na nebu dimom iscrtava ogromno srce. Po ceni od 290 evra do 125 miliona evra, holivudski osmišljene postavke agencije ApoteoSurprise zavele su u proteklih 12 godina rada više od 1800 zaljubljenih, među kojima su i brojne poznate ličnosti (šefovi država, ruski milijarderi, američki glumci, TV zvezde, fudbaleri, itd.), koji su iz celog sveta došli u Pariz da „odigraju veliku igru”.


bottom of page