top of page

Dnevni Avaz (Bosnie-Herzégovine)


Prosidba iznad Mjeseca za 125 miliona eura.


Od 2022. godine moći ćete da zaprosite ruku voljene osobe dok letite iznad Mjesečeve površine i slušate melodiju „Fly Me to the Moon” Frenka Sinatre (Frank). Let u svemiru u trajanju od sedam dana odvijat će se u zasebnoj kapsuli, tako da će zaljubljeni par moći uživati u samoći.

Agencija ApoteoSurprise, specijalizirana za organizaciju ekstravagantnih prosidbi, uvodi u svoju ponudu sasvim novu uslugu po cijeni od 125 miliona eura, koja pruža mogućnost svim prinčevima 21. stoljeća da zaprose ruku voljene osobe u toku leta iznad Mjeseca. 

Ljubav koja seže sve do Mjeseca uskoro će postati stvarnost, a cilj pariske agencije je da „provede najluđu i najneobičniju prosidbu u toku proteklih 13,8 milijardi godina”.

Od marta 2022. svaka osoba koja je zaljubljena i bogata moći će da rezervira kompletno organiziranu uslugu na internet-stranici i da pet mjeseci kasnije uživa u programu koji podrazumijeva:

– Fizički trening i inicijalnu tehničku obuku u trajanju od 12 sedmica. 

– Polijetanje, na dan D, iz svemirskog centra „Kenedi” u blizini rta Kanaveral na Floridi.

– Puštanje melodije „Also sprach Zarathustra, Op.30” Ričarda Štrausa (Richard Strauss) u slušalicama zaljubljenog para u kosmosu, u trenutku kada se osjete prvi znaci bestežinskog stanja.

– Dolazak u Mjesečevu orbitu tri dana kasnije i prelijetanje nad površinom Zemljinog satelita na visini od samo 200/300 kilometara.

– Prekid svake komunikacije sa Zemljom tokom tridesetak minuta dok kapsula nadlijeće skrivenu stranu Mjeseca.

– Puštanje pjesme „Fly Me to the Moon” Frenka Sinatre na polovini leta u orbiti, kada će prosac moći da zatraži ruku voljene osobe (vjerenički prsten je sakriven u njegovom kombinezonu) daleko od svakog oblika života.

– Spektakularni izlazak Zemlje nad Mjesečevim kraterima i povratak nazad tokom četiri dana prije vraćanja u atmosferu i konačnog slijetanja.

Putanja kapsule bit će slična putanji koju je ispisala kultna misija Apolo 8 1968. godine. Kapsula, koja će moći da postigne brzinu od 38.000 kilometara na sat, bit će opremljena sistemom od osam kamera da bi se zauvijek zabilježilo spektakularno stupanje odabranog para u historiju kosmičkog i... ljubavnog osvajanja!


bottom of page