top of page

Dagen (Suède)

Premiär för frieri i rymden.


Nu kan man fria från rymden. Med jorden som bakgrund. Världens första frieri från stratosfären ska det vara enligt uppgift, och den lyckligt utvalda får frieriet på film under Alla hjärtans dag.


Det är en 35-årig fransman som betalar motsvarande 43 000 svenska kronor för att få fria till sin flickvän 30 km upp i luften. Ett franskt företag, specialiserat på att planera spektakulära frierier, har åtagit sig uppgiften. Hela spektaklet ska filmas från stratosfären och det ska gå till så att en stor bild av paret med tillhörande budskap ”Vanessa, vill du gifta dig med mig?” skickas upp i en heliumfylld jätteballong. Via en kamera i ballongen ska allt filmas under de två till tre timmar det tar innan ballongen

kommit 30 kilometer upp och spricker. Den sista bilden ska tas på parets bild och frieribudskapet med jordgloben som bakgrund. Sedan ska kameran skickas ned med fallskärm.


Filmen ska fransmannen sedan visa för sin flickvän i dag, är det tänkt. ”Säg jag älskar dig i rymden” heter det dyra frieriet som företaget just har börjat erbjuda sina kunder.


Kerstin Doyle


bottom of page