Aktuelno (Macédoine)


Скапа романтика: Запросување над Месечината за 125 милиони евра.


Агенцијата „АпотеоСурпрајз“ од 2022 година воведува можност за запросување над Месечината, кое ќе чини астрономски 125 милиони евра.


Во соопштението на агенцијата се наведува дека секое лице кое е заљубено и богато ќе може да резервира комплетно организирана услуга, но дека пред тоа ќе мора да пројде физички тренинг и техничка обука во траење од 12 недели.


На пат ќе се тргнува од Кејп Каневерал на Флорида, а доаѓањето во месечевата орбита планиран е за три дена од полетувањето.


При запросувањето, во позадина ќе биде пуштена песната „Fly me to the moon“ од Френк Синатра.


Движењето на капсулата ќе биде слично на патувањето кое го направи мисијата на „Аполо 8“, во 1968 година. Капсулата, која ќе може да постигне брзина од 38.000 километри на час, ќе биде опремена со ситем од осум камери.


ApoteoSurprise

101 rue de Sèvres

75006 Paris

06 03 15 37 06

7j /7 de 10h à 23h

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Pinterest Icon

Mentions Légales - CGV - SARL au capital de 10.000 euros - SIRET 482 226 909 00026 - RCS Paris B 482 226 909 - Assurance RCP Hiscox n° HA RCP0230415
Copyright © 2006-2020 ApoteoSurprise, Tous droits réservés, Concept et scénarios déposés, Marque déposée INPI n° 043329077