top of page

24 hu (Hongrie)


Agybaj: itt a 40 milliárdos lánykérés az űrben.


2022-től lehetővé válik, hogy a holdfelszín felett elrepülve, a Frank Sinatra-féle Fly Me to the Moon dallamára kérjük meg szívünk választottja kezét. Az egy héten át tartó űrrepülésre egy önvezérlésű űrkabinban kerülhet sor, lehetővé téve a szerelmesek számára, hogy édes kettesben utazzanak.


Az extravagáns lánykérések szervezésére szakosodott ApoteoSurprise ügynökség új szolgáltatása lehetővé teszi, hogy a kellően vastag pénztárcával rendelkezők a Hold körül keringve kérjék meg imádottjuk kezét – potom 125 millió euróért, azaz 40 milliárd forintért. Mindez nem vicc, a különlegesnek és eredetinek titulált esküvői igények kielégítésére szakosodott párizsi ügynökség weblapján 2022. márciusától nyílik lehetőség jelentkezni, majd öt hónapot követően részt venni a következő programban:


- Tizenkét hetes előzetes felkészítő fizikai és technikai kiképzés

- D-Day: Felszállás a nagy napon a floridai Cape Canaveralben lévő Kennedy Űrközpontból

- Amint érezhetők a súlytalanság első jelei, a két űrturista sisakjában Richard Wagner Imigyen szóla Zarathustra című operájának világhírű dallama árad szét.

- Három nappal később holdpályára állás, 200-300 km távolságra az égitesttől

- A Hold sötét oldalán kb. 30 percre minden kommunikáció megszűnik a Földdel

- Minden más életformától távol, félúton repülve a holdkörüli pályán, egyszer csak felcsendül Frank Sinatra Fly Me to the Moon című dala, megteremtve az ideális pillanatot a lánykérése

- A négynapos visszaút és a végső landolás előtt még egy csodálatos földkelte megtekintése a holdkráterek árnyékából


A röppálya, amit az űrkabin bejár, hasonló lesz a legendás 1968-as Apollo 8-misszió által bejárt úthoz. Az űrkabin, ami elérheti az akár 38 000 km/h-s sebességet is, nyolc kamerával lesz felszerelve, hogy rögzítse a pár belépését az űrbe és a gyűrű előkerülésének pillanatát is. A szervezők mindenre gondoltak, csak arra nem, hogy az egész hűhóval a lényeg veszik el: a meglepetés, és a lánykérés meghitt pillanata. Persze lehet, hogy egy ilyen drága űrutazásért cserébe van akinek ez sem nagy áldozat.


bottom of page